top of page

TEKNIKKER

Lasering

Dette er kanskje den mest kjente av maleteknikkene. Brukes til mange dekorasjonsformål. Passer like godt til alle innredningsstiler og miljø enten du har sans for det klassiske og tradisjonsrike eller det mer moderne. Bruksområde: vegger, møbler, kjøkkeninnredning, panel, dører, gulv og tak.

Dekorasjonsmaling

Terminologien dekorasjonsmaling er lånt fra teaterverden og dekker border, sjablon, veggfeltinndeling og annet. Betegnelsen brukes blant yrkesmalere for utsmykninger i tak og på vegger. Det er et vidt spenn fra stiliserte bladranker, kombinert med urner og mytologiske figurer til border og takrosetter.

Ådring

Ådring er malt treimitasjon. En gammel slitt trapp (eller ny for den saks skyld) kan ådres slik at den gir inntrykk av å være edeltre. Dette er en gammel kunstart. De eldste kjente eksempler på treimitasjon finner man på ca 4000 år gamle egyptiske sarkofager. På slutten av 1800-tallet hadde alle husstander i Norge minst én gjenstand eller et veggfelt som var ådret.

Marmorering

Imitert marmor som lages med marmoreringsteknikk kan brukes på både møbler og innredningsdetaljer. De eldste kjente marmoreringsteknikker er funnet i Pompei og kan dateres til 79 år e.kr. Bruksområde: Møbler, innredning, veggfelt og annet.

bottom of page